Privatlivserklæring for Coloplast webshop

Coloplast webshop er ejet og drevet af Coloplast (Coloplast A/S, Holtedam 1-3, 3050 Humlebæk, Danmark og Coloplast Danmark A/S, Holtedam 1, 3050 Humlebæk, Danmark). Som dataansvarlig er Coloplast ansvarlig for behandlingen af personoplysninger om gæster og medlemmer af Coloplast webshop. Formålet med denne privatlivserklæring er at oplyse, hvordan Coloplast håndterer gæste- og medlemsoplysninger, og hvad der gives samtykke til.

Hvordan vil gæste- og medlemsoplysninger blive behandlet?

 • De oplysninger, som Coloplast behandler om gæster og medlemmer (”brugeroplysninger”), omfatter navn, adresse(r), kontakt- og ordredetaljer. For medlemmer omfatter det også oplysninger om fødselsdag, køn, kontakthistorik, helbred, produktpræferencer, notater og beskeder samt information samlet under telefonsamtaler (forudsat at medlemskab samtykket er givet).
 • Coloplast behandler brugeroplysninger for at kunne
  • administrere adgang til webshoppen
  • behandle (produkt)ordrer
  • give adgang til medlemsfordele (kun for medlemmer) og
  • for at kunne efterleve formelle krav, som har at gøre med salg via webshoppen.

Endvidere behandler Coloplast brugeroplysninger om medlemmer for at

 • sende gratis produktprøver og give produktvejledning via telefon
 • sende invitationer til brugerarrangementer, spørgeundersøgelser og studier
 • sende marketingmateriale om Coloplasts tilbud
 • udvikle og forbedre Coloplasts produkter og tjenester
 • opnå en bedre forståelse af brugererfaring, -adfærd og -præferencer.

Coloplast udfører blandt andet denne behandling for at forfølge en legitim interesse i at rådgive brugerne, give adgang til og promovere produkter og tjenester samt fremme udvikling og forbedring af produkter. Retsgrundlaget for Coloplasts behandling er artikel 6(2)(b), (c) og (f), og – for helbredsoplysninger oplyst af medlemmer – artikel 9(2)(a) i GDPR (EU General Data Protection Regulation).

 • Medlemssamtykket er gældende i 5 år (eller indtil det er trukket tilbage af medlemmet). Oplysninger om gæster gemmes i en periode på 3 år efter bestilling, og oplysninger om medlemmer gemmes så længe medlemsskab samtykket er gældende. Oplysninger relateret til ordrer gemmes i en periode på 5 år, hvilket er lovbestemt.
 • Coloplast beskytter oplysninger om gæster og medlemmer efter bedste praksis i branchen og vil kun dele sådanne oplysninger i nødvendigt omfang med tredjeparter, der hoster Coloplasts platforme. Sådanne tredjeparter agerer udelukkende efter Coloplasts instruktioner og vil ikke dele oplysningerne med andre. Oplysningerne vil være opbevaret i EU og vil være tilgængelige for Coloplasts medarbejdere på et ”need-to-know”-plan for de formål, der fremgår af denne erklæring.
 • Coloplast vil ikke bruge oplysningerne til at lave nogen form for individuel beslutning, som vil påvirke eller have retslig påvirkning for gæster eller medlemmer (bortset fra at give medlemmerne medlemsfordele).

Hvilke rettigheder har gæster og medlemmer?

Gæster og medlemmer er til enhver tid velkomne til at kontakte Coloplast på privacyrequests@coloplast.com med forespørgsler om følgende:

-        adgang til sine data
-        ændring eller sletning af sine data
-        indskrænkning af Coloplasts behandling af sine data
-        modtage sine data i et læsbart format (data portabilitet) og
-        tilbagetrække ethvert samtykke givet af personen

Gør man brug af ovennævnte, vil det ikke få nogen negativ indflydelse for hverken gæster eller medlemmer. Læs mere på www.coloplast.com/global/privacy-notice for at vide mere om Coloplasts håndtering af persondata.

Spørgsmål eller forespørgsler om Coloplasts håndtering af persondata kan stiles direkte til Coloplasts databeskyttelsesrådgiver på dataprotectionoffice@coloplast.com. Klager relateret til Coloplasts behandling af persondata skal ligeledes sendes til databeskyttelsesrådgiveren, og man kan desuden klage til den relevante tilsynsmyndighed. Da Coloplast er en dansk virksomhed er Datatilsynet (www.datatilsynet.dk) den relevante tilsynsmyndighed.

Hvordan kan man kontakte Coloplast?

Ved spørgsmål kan man rette henvendelse til fritvalg@coloplast.com.

;